“Settimana di restauranti” anche in Dolenjske Toplice

Tradicija, ekologija in pomlad

pozdrav iz kuhinje – grahov pate s pikantno jagodo
***
proso s prekajenim somom, zelenimi beluši, črnimi tartufi in ovčjim sirom
***
zorjene svinjske ličnice s pehtranom v omaki na pečenem ajdovem  zdrobu, pikantni pire iz rumenega korenja,
karamelizirana sveža repa z rdečo redkvico in čemažem
***
čokoladna rezina s pečenimi jabolki v vaniljevi omaki s kardamomom

 

Veganski/brezglutenski meni

pozdrav iz kuhinje – grahov pate s pikantno jagodo
***
prosena kaša z zelenimi beluši, črnimi tartufi in ocvrtimi koprivami
***
ocvrt zvitek  z jurčki na pečenem ajdovem zdrobu  v čemaževi kremni juhi,
sotirana sveža repa z rdečo redkvico in porom
***
čokoladna rezina s pečenimi jabolki

Vinska spremljava

Vina Cvelbar, Colnar, Opara, Keltis, Šturm

Ponudba z doplačilom

dolenjski želodček » kmetije Krhin« na pireju iz pastinaka, hrenove omake, pikantni meden regrat in jajčna krema 6,5€

kremna juha iz črne redkvice s pregreto smetano in sončničnimi semeni 3,5€